Германската енергийна компания Дойче РеГаз планира да започне работа по изграждането

...
Германската енергийна компания Дойче РеГаз планира да започне работа по изграждането
Коментари Харесай

Започва изграждане на нов терминал за втечнен газ в Германия

Германската енергийна компания " Дойче РеГаз "  планира да стартира работа по построяването на терминал за полутечен естествен газ в град Лубмин, който се намира в североизточната част на страната. Дейностите ще започват във вторник, заяви компанията, представена от ДПА

Лубмин е едно от няколкото крайбрежни точки в Германия, където се плануват терминали за регазификация на полутечен природен газ, доставян с кораби, имащи за цел да заменят спрените сега доставки от Русия.

Строителството ще има за цел да обнови индустриалното пристанище, което до момента се е употребило единствено от по-малки кораби, и да сътвори сигурна корабна стоянка, споделиха от компанията.

Първият газ би трябвало да бъде доставен през терминала, построен с частни средства, още през декември, показаха от енергийната компания.

Втечненият газ ще бъде доставян от огромни танкери, закотвени край Лубмин, до пристанището с по-малки спомагателни кораби совалки и по-късно ще бъде подаван в съществуващата газова мрежа.

Лубмин е и мястото, където газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " в Балтийско море акостират на немския бряг, идвайки от Русия, само че сега по тях не тече съветски газ.

Намаляването на доставките на по-евтиния съветски газ докара до надалеч по-високи цени на силата в Германия и провокира рекордна инфлация, написа ДПА

Германската енергийна компания " Ер Ве Е "  и норвежката компания " Стена-Пауър "  също възнамеряват да изградят плаващ газов терминал в Лубмин.

Наетият от държавното управление терминал би трябвало да бъде подготвен за употреба до края на 2023 година

Министърът на стопанската система Робърт Хабек се чака да посети Лубмин през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР